Επιλογή Σελίδας

Τομάτα

Η επιτραπέζια τομάτα καλλιεργείται είτε θερμοκηπιακά είτε υπαίθρια. Μια άλλη κατηγορία αποτελεί η βιομηχανική τομάτα. Κοινό χαρακτηριστικό της τομάτας είναι οι υψηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία, λόγω μεγάλης παραγωγής καρπών και βλαστικής μάζας.

 

NTOM AN THR

 

ΑΖΩΤΟ

Μεγάλες αποδόσεις επιτυγχάνονται με σχετικά μεσαίες δόσεις αζώτου. Υψηλή χορήγηση αζώτου οδηγεί σε αύξηση του αριθμού των συγκομιζόμενων καρπών και όχι στην αύξηση του βάρους τους.

ΦΩΣΦΟΡΟΣ

Ο φώσφορος επιταχύνει την αύξηση του ριζικού συστήματος γι’ αυτό τα νεαρά σπορόφυτα κατά την μεταφύτευση θα πρέπει να είναι καλά εφοδιασμένα με φώσφορο.

ΚΑΛΙΟ

Η τομάτα είναι καλιόφιλη καλλιέργεια. Η αυξημένη χορήγηση καλίου μειώνει το ποσοστό των κούφιων καρπών και των καρπών με ανομοιόμορφο χρωματισμό και βελτιώνει   το σχήμα και την συνεκτικότητα των καρπών .

Το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το βόριο,   ο ψευδάργυρος   και ο σίδηρος και είναι επίσης υψίστης σημασίας για τις τομάτες. Συστήνεται η χρήση ψευδαργύρου και Βορίου κατά την διάρκεια της άνθισης για καλύτερη ανθοφορία και καρπόδεση.

Οι απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά της τομάτας χωρίζονται σε τρεις περιόδους.

Ά περίοδος: Από την φύτευση μέχρι την αρχή της καρπόδεσης παρατηρείται μικρή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

΄Β περίοδος: Από την καρπόδεση της 1ης ταξιανθίας μέχρι τον σχηματισμό της τελευταίας, η καλλιέργεια έχει πολύ μεγάλες ανάγκες για απορρόφηση καλίου ,αζώτου και φωσφόρου

΄Γ περίοδος: Από τον σχηματισμό της τελευταίας ταξιανθίας μέχρι την συγκομιδή του 80% της παραγωγής η τομάτα έχει ανάγκη για μεγάλη απορρόφηση καλίου και Ασβεστίου και μικρή απορρόφηση φωσφόρου.

PR LII NTOM

PRLIPTHERM TOMATA

 

Επιλέγοντας Nutrimore 15-10-18+3MgO ή Nutrimore 20-10-15+2ΜgO κ.α. στην βασική λίπανση της τομάτας:

  • Όσο άζωτο πληρώνεις φτάνει στα φυτά. Τα Nutrimore δεν περιέχουν νιτρικό άζωτο το οποίο συνήθως εκπλένεται πριν το αφομοιώσουν τα φυτά.
  • Παρέχεις παρατεταμένη και ομαλή θρέψη με άζωτο. Αποφεύγεις την απότομη τροφοδοσία με άζωτο η οποία προκαλείται με την χρήση κοινών λιπασμάτων και οδηγεί σε αύξηση του αριθμού των συγκομιζομένων καρπών & όχι στην αύξηση του βάρους των καρπών.
  • Παρέχεις φώσφορο πάνω από 95% υδατοδιαλυτό άρα διαθέσιμο για τα φυτά. Ο φώσφορος είναι απαραίτητος από τα πρώτα στάδια της καλλιέργειας και ιδιαίτερα στην περίοδο σχηματισμού των ανθοταξιών.

Επιλέγοντας NUTRIMORE N-PLUS ή NUTRIMORE WINNER στην επιφανειακή λίπανση της τομάτας πετυχαίνεις:

  • Μηδενικές απώλειες σε άζωτο.
  • Ρίχνεις έως και 50 % λιγότερα κιλά λίπασμα σε σχέση με την Νιτρική Αμμωνία, την ΑΝΑ, την Νιτροθειϊκή και την Θειϊκή Αμμωνία.
  • Τουλάχιστον 30% λιγότερα κιλά λιπάσματος σε σχέση με την κοινή ουρία και την απλή ουροθειϊκή.
  • Ομαλή και παρατεταμένη θρέψη – Δυνατότητα για εφάπαξ επιφανειακή εφαρμογή.
  • Άμεση θρέψη με άζωτο.

Τελικά με τα Nutrimore παρέχεις περισσότερη και καλύτερη θρέψη συνδυάζοντας οικονομία και ευελιξία. Η τομάτα στο ανταποδίδει με αύξηση σοδειάς! Όπως αποδεικνύει και έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα λιπάσματα NUTRIMORE αντί για κοινά χημικά λιπάσματα ανταποδίδουν με τουλάχιστον 10% αύξηση σοδειάς !

PROSPECTUS FERTIPLANT ΥΔΡΟΛΙΠΑΝΣΗ

Προτεινόμενα προϊόντα:

ΒΑΣΙΚΗ ΛΙΠΑΝΣΗ
NUTRIMORE

20-10-15(S)+2MgO+1Fe+0,7Zn

NUTRIMORE

15-10-18(S)+3MgO

NUTRIMORE 15-15-15(S)
IDEALFER 20-10-10 IDEALFER 11-15-15 COMPLET 12-12-17+2MgO+TE
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΛΙΠΑΝΣΗ
NUTRIMORE N-PLUS 46-0-0* NUTRIMORE WINNER 40-0-0*
IDEALFER ΑΣ.ΝΙΤΡ.ΑΜΜ. IDEALFER ΟΥΡΙΑ 46-0-0 *
*Εφαρμόζεται τέλεια και μέσω υδρολίπανσης
Μπορείτε επίσης να δείτε:
FERTIPLANT Υδατοδιαλυτά NPK FERTIPLANT Υδατοδιαλυτές Πρώτες Ύλες ACTIVE IDHA Χηλικά Ιχνοστοιχεία
ACTIVE BOR 11%

Η εταιρεία Γαβριήλ διαθέτει και άλλους τύπους λιπάσματος που απλά δεν αναφέρονται.